fredag 13 januari 2017

Protestanten

"En gång var jag älskad. Det är längesen nu, 
men den tiden har lämnat eviga spår i mig.”

Simson är en ilsken ung präst och föreståndare på ett studentboende i Lund. Han plågas av en svår kärlekslöshet till sig själv och till medmänniskorna. Äktenskapet med Sofi är disharmoniskt, liksom hans relation till Gud.
    Katastrofen är oundviklig, och den leder till en svår kris för paret.
    Ett ljus lyser upp Simsons tillvaro. Jannice, en flicka som går i själavård hos honom. En sommar lyckas hon förändra hans liv. Men är det enbart till det bättre?


Protestanten är ett stormande familjedrama försatt i vår apokalyptiska samtid. Kompromisslöst skriver författaren om Svenska kyrkans bortträngda livsformer – långt bortom kyrkans egen självbild. Protestanten är en roman om kärlek, maskulinitet, helighet, inkrökthet och människoförakt. Om människans paradoxala motvilja mot att finna meningen med livet. Det är också en bok om förtärande sorg. Om hur det är att förlora det viktigaste av allt, kärleken.Bästa pris finns här

*
Bästa pris på nätet hittar du om du klickar här! Men även på Adlibris mfl. sajter kommer boken att finnas, dock lite dyrare. Bor du i Lund kommer Arken att sälja boken till ett förmånligt pris. Bor du i Ljungby kommer Ica Maxi sälja boken - även där till ett väldigt förmånligt pris!

En högupplöst bild går att ladda ner här.

Inga kommentarer:

Följ